Verhalen uit de stad 
Verhalen uit de stad 
Foto: Winnen met de kracht van de zon

Winnen met de kracht van de zon

Anderen inspireren om ook duurzame technologie te ontwikkelen? Daarvoor hoef je geen Elon Musk te heten. Solar Team Twente pakt het aan op haar eigen manier. Met een bijzonder doel: een zonne-auto bouwen die het wereldkampioenschap in Australië moet winnen. Bij de eerste Solar Challenge Morocco haalden ze al de winst binnen. Dat belooft wat!

Blijvende vernieuwing

Elk jaar staan er 20 nieuwe student-engineers van de UT en het Saxion klaar om het stokje over te nemen van de lichting ervoor. Zo bouwen ze niet alleen aan een baanbrekende zonne-auto… ze bouwen ook voort op de ervaring van voorgaande teams. Zie het als een soort estafette. Dit versnelt de doorloop van processen en de uitrol van toepassingen. Bovendien ontstaat er ruimte voor nieuwe gedachten en perspectieven. Al sinds 2005 zorgt deze aanpak ervoor dat met elk rondje om de zon er een nieuwe portie hongerigheid is. Dat drijft continue ontwikkeling!

Alles komt samen

Pionieren dat kunnen we hier wel. Maar we zijn ook zo clever om de vertaalslag te maken naar economische kansen. Neem de vele wetenschappelijke vindingen die op de campus ontstaan. Hoe vaak die leiden tot een onderneming? Nou, jaarlijks komen er maar liefst 15 tot 25 spin-offs vanuit de UT. Bovendien gaat het ondernemerschap breder dan de paden van enkel technologie. Naast Xsens en Demcon vinden immers ook Booking.com en Just Eat Takeaway hun roots op de UT. Wat het volgende mooie succes zal zijn? Grote kans dat het in de maak is, terwijl je dit leest!

Meer info:

Terug naar verhalen