Verhalen uit de stad 
Verhalen uit de stad 
Foto: Opera met lef

Opera met lef

Vanuit Enschede reist de Nederlandse Reisopera ons hele land af. Tegelijkertijd is ze van internationale klasse. Door grenzen op te zoeken maakt ze opera van nu én van iedereen. Op bijzondere wijze houdt dit gezelschap deze multidisciplinaire kunstvorm enorm toegankelijk. Dat wil je eens meemaken!

Een hele belevenis, ook achter de schermen

Van decors en kostuums tot aan licht, geluid, regie en nog zoveel meer. Je hebt in totaal zo’n 300 man nodig voor een complete operaproductie. Bij de Nederlandse Reisopera steekt dat bijzonder in elkaar. Een kernteam van ±30 collega’s is de drijvende kracht achter steeds weer nieuwe producties. Wel 4 per jaar. Zo is Enschede voor elke productie 2,5 maand de thuisbasis van een wisselend gezelschap. En vanuit onze stad trekt deze karavaan dan naar allerlei steden in Nederland om een topprestatie neer te zetten.

In het groot en in het klein

De Nederlandse Reisopera is al 65 jaar met lef onderweg. Want ook als het gaat om vernieuwen durft ze ‘gewoon’ nieuwe wegen in te slaan. In en rondom Enschede kom je de Reisopera bijvoorbeeld in allerlei vormen tegen. Op campings, bij scholen, met familievoorstellingen, kleine opera’s… Maar ook in samenwerkingen met de Theatermakerij, Theater Sonnevanck én innovatieve bedrijven als Tiny Giants. De Reisopera nodigt op allerlei manieren uit om mee te doen. In haar atelier kun je zelf komen kijken hoe ze opera maken. En talent is altijd welkom: in het Kinderkoor kunnen kinderen het héle jaar instromen. De Nederlandse Reisopera is nog lang niet uitgespeeld. Wanneer ga jij ervoor zitten?

Meer info:

Terug naar verhalen