Verhalen uit de stad 
Verhalen uit de stad 
Foto: Een ecosysteem vol creativiteit

Een ecosysteem vol creativiteit

Twente is een van de meest innovatieve regio’s van Nederland. Een toplocatie voor ondernemend talent en innovatie. Een regio waar we willen blijven groeien op elk vlak. Aan groeiruimte geen gebrek, zeker niet in Enschede. Om die groei nóg aantrekkelijker te maken, zijn er de afgelopen jaren zogenoemde creatieve broedplaatsen ontstaan. Verzamelplekken waar creatieve en technologische talenten maken, samenwerken, ontwikkelen en vooral kijken naar de toekomst.

Eindeloos broeden

Deze plekken vol creatievelingen vormen geen ecosysteem vol broedende vogels. Het is een innovatief ecosysteem dat bol staat van cultuur en creativiteit. Innovatieve hotspots met sociale, ruimtelijke én economische potentie. Waar ruimte en tijd is voor experimenten. Waar spontane kruisbestuivingen tussen kunst, techniek, wetenschap en cultuur ontstaan. Waar de hele wereld een speelveld is.

Stad van de toekomst

Enschede telt al meer dan tien creatieve broedplaatsen. Voor deze vindingrijke Enschedeërs is niets te gek. Robotica gecombineerd met (kinder)theater. Augmented en virtual reality in de agro- en foodbusiness. Van 3D printen tot lasercutters en cybersaturdays. Een Stationsplein met een unieke mix waar licht, beeld, geluid en alles eromheen samenkomen. In Enschede begint het. Hier zijn eindeloos veel mogelijkheden, met een beetje lef en fantasie. Kom langs en dompel je onder in de toekomst. Laat je brein prikkelen en ontdek deze vruchtbare plaatsen vol vernieuwing.

Meer info:

Terug naar verhalen